Se også Presseomtale – med artikler bragt i Ugebladet SØNDAG, Hjemmet, Familie Journal, DAGBLADET, Roskilde Avis,  Fyens Stiftstidende og Lokalavisen.dk, Sjællandske mv

HVIS du er bekendt med en artikel om vinterbadning og vintersvømning med relevans for udbredelsen af denne fantastiske vinterbadesport og det helsebringende ved at bade i kold vand – så tip mig meget gerne. Send artiklen til mig på: mette@iceswimmer.com

Magasin udgaven af Fit Living, Nov. 2016Derfor er VINTERBADNING  et hit 

I artiklen: “Hvad sker der i KROPPEN når du VINTERBADER?” side 60-62, har Dorthe Lyager (molekylær- og cellebiolog samt formand for Hjørring Vinterbader- og Issvømmerforening) og jeg fået lov til at være eksperterne og har således medvirket til indholdet af artiklen.
Tak til freelancejournalist og forfatter Else Marie Lehman.

Katoni, 21.11.16 :
Det kolde gys – Alle fordele ved vinterbadning    

Vinterbadning – fordele ved det kolde gys

Skrevet af Frederik Drost, www.katoni.dk 

Saunatimes, 13.09.2015
The Wim Hof method: something to think about during the sauna cool down and for better Health

Jyllands Posten, 10.01.2016:
Gåsehud for alle pengene
Fra artiklen:

Meld dig ind i en vinterbadeklub, eller tag på weekendophold med inkluderet koldt gys, hvis du trænger til at komme ud af din komfortable zone. Flere klubber tilbyder et gratis prøvedyk, hvis du kender et af medlemmerne i forvejen.

 

Jyllands Posten, 02.01.2016
Vi er igen ved at blive en nation af vikinger
Fra artiklen:

Det er det samme hver gang. Når Crilles Bacher træder ud på badebroen, fyldes han af forventningens glæde. Det kan sne, storme eller regne. Der kan være 20 frostgrader eller som i dag, 10 graders støvregn og dis. Det eneste, der er sikkert, er at han om få sekunder er under vandet og har fået sit kolde gys.

»Jeg tøver aldrig, for beslutningen om at gå i er mentalt taget for længe siden. Og selv om jeg, når jeg hænger i luften, godt kan få lyst til at vende om, så gør jeg det aldrig,« siger han, da han igen står på broen og nyder følelsen af endorfiner, der spurter rundt i kroppen.

 

Politiken; 07.11.2014
Vinterbadning er sundere end det er farligt
Fra artiklen:

For nylig skrev Politiken om vinterbadning og fremlagde otte gode baderåd. Jeg kan huske, at et af rådene lød, at man ikke skulle svømme under isen. Her gøs jeg og tænkte, at det var der vel heller ikke nogen, der kunne finde på. Et andet råd var, at man ikke skulle vinterbade alene. Her tænkte jeg, at det måske var lige forsigtigt nok, og en læser reagerede da også og skrev til Lørdagsliv:

»Jamen, er der nogensinde nogen, som er kommet rigtig galt af sted ved vinterbadning? Og er der overhovedet nogen, der er døde som følge af vinterbadning?«.

 

Berlingske, 12.11.2010:
Derfor er vinterbadning så sundt
Fra artiklen:

Der er mindst fire gode grunde til at chokke kroppen med kolde gys. Selv på en dansk sommerdag kan kroppen opføre sig modstræbende, når man forsøger at tvinge den ud i det kølige hav – for en dukkert skal man da have, når man er ved vandet. Og når ens vinterbadende venner så prædiker om, hvilken fantastisk virkning det kolde gys har og opfordrer en til at give det en chance, begynder man at fryse bare ved tanken

Forskningsartikel -WINTER SWIMMING IMPROVES GENERAL WELL-BEING
Læs pdf