Indledningsvis vil jeg sige at denne side ikke er opdateret siden feb. 2018.
Det er mig ikke muligt at følge og skrive om alle de flotte danske
resultater, hvor vi både vinder guld, sølv og bronze medaljer, slår verdensrekorder og kan bryste os af have en af verdens ældste deltagere til et VM, nemlig Kirsten Lind Hjorth, der som 87 årig i 2018 vandt sølv i 25 m bryst i aldersgruppen 80+ 

2012 – De første danskere til VM i issvømning

2012 er året hvor Danmark for første gang er repræsenteret til et VM afholdt i Letland.
Her svømmer Kim Hanner Overgaard og Jonna Schledermann fra Roskilde Vikinge Vinterbadere 25 m uden tidtagning, og Dan Løvstrøm Pedersen fra Nordjylland svømmer 25 og 50 m med tidtagning og kvalificerer sig til finalen i 25 m og bliver nr. 6.
Udover den flotte kvalifikation til finalen fungerer Dan Løvstrøm Pedersen som træner for Anna-Carin Nordin, der i 2012 bliver første svenske verdensmester på 450 m.

Danmark har startet sin issvømmerkarriere!

2014 – Første dansker gennemfører 450 m til VM i issvømning

Det skaber en del opmærksomhed i pressen at Mette BL Thomsen i 2014 beslutter sig for at blive den første dansker der tilbagelægger den længste svømmedistance på 450 m til et VM i IWSA regi. På det tidspunkt bruges ordet issvømning ikke i Danmark og den længste distance en dansker har svømmet til et VM er 50 m.
VM afholdes i Lapland i Finland, 7 km nord for polarcirklen i et svømmebassin hugget ud af isen på den tilfrosset flod Kemijoki. Med en nattemperatur på minus 19 grader var det en kold men fantastisk og vidunderlig oplevelse at tilbagelægge distancen og nå målet at sætte Danmark på verdenskortet med en bronzemedalje til Danmark.

Dan Løvstrøm Pedersen svømmer sig til en flot sølv medalje i VM-finalen på 25 m bryst . Det sidste VM hvor der bliver afholdt finaler. Bedste danske placering det år.

Issvømning er kommet til Danmark for at blive – og blive udviklet!

2015 IISA afvikler 1000 m og en dansker gennemfører

Issvømmer Sinne Lundgaard, hvis længste svømmedistance i Finland er 50 m, får smag for sporten og træner sig prisværdigt op til at gennemfører den første danske 1k – i IISA-regi – i Hradec Kralove i Tjekkiet. Det skal senere vise sig at Sinne Lundgaard er den dansker der har taget flest placeringer og medaljer i internationale stævner, da hun er den første dansker der fra starten af Danmarks issvømmerkarrierer vælger at rejse rundt og deltage i rigtig mange internationale issvømmerstævner. I januar 2016 svømmer Sinne Lundgaard sin anden 1k i Tyskland – hvor hun som den første og eneste dansker klarer kvalifikationskravet til VM. Ydermere har Sinne Lundgaard svømmet 1k i Wien i Østrig i december 2016, samt i Burghausen i Tyskland januar 17 og i Baikal i Rusland i juni 17. Stor anerkendelse herfra.

Danmark kan glæde sig over at vi er gode til at svømme langt!

2016 – Danmark får 7 medaljer til VM – heriblandt guld

Med 26 deltagere bliver Danmark det femte bedst repræsenterede land i verden til VM i Sibirien med 1275 deltagere fra 42 forskellige lande til det VM i issvømning i IWSA-regi.

I aldersgruppen 75-79 år svømmer Jan Johansen sig til både guld og sølv og sætter IWSA verdensrekord i aldersgruppe i de  25 fri i i tiden 17.81.
Fantastisk flot og beundringsværdigt.

Og Mette BL Thomsen går på podiet i alt 5 gange med 2 sølv og 3 bronzemedaljer.

Sinne Lundgaard  har deltaget i Word Cuppen – i alt 5 forskellige stævner  – og får en flot sølvmedalje i sin aldersgruppe. Stort tillykke.

Til VM i Sibirien svømmer 4 danske kvinder den længste distance på 450 m og 8 danskere svømmer 200 m.

Om end udfordret af Prader Willi, svømmer Nadja Joy Tønnesen sig til den absolut hurtigste danske tid på de 450 m. Med 6 ugers issvømmertræning optil VM smider Nadja Joy Tønnesen for alvor våddragten til fordel for det kolde vand.


Nye mål venter. Nadja Joy vil svømme både 1000 m og 1600 m
Læs portræt af Nadja Joy 

Danmark skriver sit eget kapitel i issvømmerhistorien.

2017 – Seje danskere tager til Tyskland og svømmer fra 25 til 1000 m i isvand

IISA afvikler det andet VM i 1000 m isvand d. 7. januar 2017 – dagen før afvikling af det tyske åbne mesterskab.

Tre seje kvinder: Nadja Joy Tømmesen, Sinne Lundgaard og Rikke Danielsen får registreret en officiel tid på 1000 m til VM, og Peter Johansen får registreret sin officielle 1k tid i IISA regi da han svømmer 1000 m dagen efter til det åbne tyske mesterskab, hvor Morten Vogelius svømmer 500 m.

Den 23. marts 2017  gennemfører Sinne Lundgaard – som den første dansker en IceMile hvilket er 1,609 km. Den gennemføres i dansk farvand ved Vedbæks Strand. Vandtemperatur 4.13 C, Lufttemperatur 8 C. Gennemført på 41.44 minutter og registreret i IISA-regi.

Danmark har for alvor indtaget isvandet og de lange distancer – og både IWSA og IISA har nu givet medaljer til det dansktalende folkefærd.

2018 – Mens vi venter på VM

Fredag d. 19. januar 2018 gennenfører Nadja Joy sit tredje mål. Hun svømmer 1609 m i tiden 28.33.16  til et IISA stævne i Holland sammen med mor Lilli og issvømmer Morten Vogelius på bassinkanten. Stort tillykke og flot svømmet. Vandtemperatur 3,2 G

2018 – Målet var 100 danske deltagere til VM i issvømning i Estland i 6.-10. marts – vi blev 95

2020 – Målet var 100 danske deltagere til VM i issvømning i Slovenien d.  3.- 9. februar- vi blev 103

Målet ”100 danskere til VM 2018 – issvømning” er sat Mette BL Thomsen, der arbejder for og har som mål at gøre issvømning til Danmarks nye nationalsport. Visionen er, at Danmark bliver Nordens førerende issvømmernation med flest mulige aktive, hvor vi danner skole for andre nordiske lande.

Ligeledes skal Danmark deltage med et bredt udsnit af danskere på alle niveauer og blande os i toppen til både VM og OL.
“Det at dyrke vinterbadning og issvømning” skal være en central del af den danske kultur og noget enhver dansker kender til og har mulighed for.

Spred det glade budskab – del link til hjemmesiden www.iceswimmer.com og gør som de gør det i Kolding, Føn Havbane, Vordingborg, Tisvilde, Greve, Hjørring og i Roskilde og flere andre steder. Saml nogen mennesker der er friske på at tage armtag i det kolde vand. Lav en forening eller fællesskab, start en facebookgruppe og hjælp hinanden i vandet. Husk sikkerheden fremfor alt.

Alle kan deltage i et VM, hvis blot man kan opholde sig i koldt vand i 1 minut og svømme 25 m svarende til distancen i en almindelig svømmehal.

Lad mig gerne vide hvis du vil hjælpe mig med at skrive om alle de flotte resultater ….

Rigtig god fornøjelse.
❤  – Fællesskab gennem isvand!
Mette