16nov/19

Bliv issvømmer for en dag i Roskilde – officiel indvielse af vores nye sauna

Roskilde Issvømmer Forening – RISF holder åbent hus og inviterer ALLE interesserede til at kigge forbi Himmelsøen ved Darup søndag d. 17/11 kl. 11, hvor der bliver mulighed for at se og prøve foreningens nye hjemmebyggede sauna.
Vi serverer kaffe, te og en småkage og arrangementet er GRATIS.

Det er tredje sæson at de smukke omgivelser og vandet i Himmelsøen danner ramme for Roskilde Issvømmer Forenings aktiviteter.

De forrige to år har Roskilde Issvømmer Forening klaret sig med en mobil sibirisk teltsauna, der blev slået op og pakket ned samme dag, hvis vejret ellers tillod det. En aktivitet der ofte tog op mod ni timer inden saunaovnene var varme og det hele pakket sammen igen.

”Ligger der en issvømmer gemt i dig, eller har du bare lyst til at udfordre dig selv og prøve kræfter med det kolde vand i en dansk grusgrav, så mød op til indvielsen og lad dig evt. friste til at blive medlem af Roskilde Issvømmer Forening – RISF”.
Det er også helt OK hvis du bare kommer og kigger.

Medbring:
Badetøj, badehætte, badekåbe, to håndklæder, badetøfler, en havtaske, hvis du har det, varmt skiftetøj og en taske til at opbevare det hele i.
Al omklædning foregår udenfor.

Sikkerhed:
Af sikkerhedsmæssige årsager skal ALLE der går i vandet have en havtaske om livet. En havtaske er et oppusteligt flydemiddel. Havtasken kan lånes af foreningen på dagen, hvis man ikke selv har en.

En havtaske er en del af udstyret man som medlem selv anskaffer sig – til gengæld kan medlemmer af RISF købe den med procenter.

Vel mødt:

Søndag d. 17/11 kl. 11. Darupvej 60-150
Parkering foregår på p-pladsen ved vejen

Medlemskab:
Tegn medlemskab af Roskilde Issvømmer Forening via www.risf.dk

Vel mødt og på gensyn. Vi glæder os til at se dig og familien.

❤ – Fællesskab gennem isvand! Mette og team RISF

20sep/19

Svømning forlænger livet og koldt vand modvirker stress

Læs den spændende artikel fra TV-HELSE.SE
Forskning: Simning förlänger livet

Klik på billedet eller følg linket her og læs den svenske udgave.

Artiklen er skrevet på svensk – og nedenfor frit og uredigeret oversat via Google Translate.
Rigtig god fornøjelse.
❤ – Fællesskab gennem isvand! Mette

Der er mange fordele ved at begynde at svømme i dag. Bedre kondition, øget fleksibilitet og mindre stress er nogle af disse. Derudover har svømning vist sig at udskyde aldring med ikke kun et par år, men årtier med professionelle svømmere. Du behøver dog ikke at være atlet for at drage fordel af fordelene ved en 32 år lang undLæersøgelse.

Tekst: Sanja R. Juric | Billede af en mand, der svømmer. Foto: Todd Quackenbush. Licens: Unsplash.com (gratis brug)

Aerobics Center Longitudinal Study (ACLS) varede ikke mindre end 32 år. Forskere ved University of South Carolina analyserede fysiologiske undersøgelser og adfærd hos 40.000 mænd mellem 20 og 90 år gamle. Resultaterne viste, at risikoen for at dø for tidligt faldt for dem, der svømte regelmæssigt. Disse mennesker havde 50 procent lavere dødelighed end løbere, vandrere og mennesker, der slet ikke trænede. Undersøgelsen kiggede på mænds alder, kropsmasseindeks (BMI), rygning, alkoholindtagelse, hypertension, familiehistorie og andre medicinske faktorer.

Svømning ser ud til at være en af ​​de mest fordelagtige former for træning. Selvom det ikke er muligt at drage nogen generelle konklusioner fra undersøgelsen, da den kun omfattede hvide, højtuddannede mænd i mellem- og overklassen, bør dette ikke påvirke gyldigheden af ​​resultaterne, siger træningseksperten Dr. Blair. Han påpeger, at i tidligere undersøgelser på det samme felt har test vist lignende sundhedsmæssige fordele for både mænd og kvinder.

Højere kardiorespiratorisk kondition hos deltagere
Dr. Blair opdagede også, at den samme gruppe havde højere kardiorespiratorisk kondition end vandrere og stillesiddende mennesker. Cardio-respiratorisk kondition er et mål for en persons evne til at arbejde med store muskelgrupper over en længere periode. Det viser ikke kun ens fysiske evne, men bruges også til at måle risikofaktorer for for eksempel hjerte-kar-sygdom.

En kvinde, der hopper i vand. Foto: Todd Quackenbush Licens: Unsplash (gratis brug)
En kvinde, der hopper i vand. Foto: Todd Quackenbush Licens: Unsplash (gratis brug)
Flere større undersøgelser har vist en forbindelse mellem høj kondition og øget forventet levealder. Fitness træning forhindrer også kognitiv forringelse og øger livskvaliteten. En anden undersøgelse, der blev offentliggjort i Journal of Americal Medical Association i oktober 2016, fandt, at jo højere kardiorespiratorisk kondition, desto højere levetid. Uddannelsen viste også fordel for ældre patienter med højt blodtryk.

Professionelle svømmere lever op til ti år længere
Counsilman Center for the Science of Swimming på Indiana University Bloomington indsamlede fysiologiske data fra professionelle svømmere for at afgøre, om deres træning førte til højere livskvalitet og sundere aldring. De kiggede på atleter over 35 år, der svømmede mellem 3 til 5 kilometer, fem dage om ugen. Forskerne sammenlignede den generelle befolkning og fandt, at professionelle svømmere i gennemsnit boede ti år længere. I mange af disse var den naturlige aldring blevet forlænget med næsten et årti.

For at bevare et godt helbred og forbedre livskvaliteten i en høj alder, bør alle stræbe efter regelmæssig træning. Forholdet mellem fysisk aktivitet, sundhed og muskelmasse og styrke var en vigtig faktor ifølge undersøgelsen.

Svømning reducerer stress
En anden grund til at tage dig til en swimmingpool eller den nærmeste sø, hvis du foretrækker koldere vand, er reduceret stress. Uanset hvilken øvelse du vælger, vil din krop producere endorfiner. Disse kan lindre stress og forbedre dit humør. Svømning har vist sig at være særlig gavnlig i lindring af kroniske stresssymptomer. Vandet beroliger sanserne og kan dæmpe angst.

Undersøgelserne viser tydeligt, at svømmere er tilbøjelige til at leve længere end både vandrere og løbere. Selvom forskere ikke rigtig ved grunden til dette, er der mistanke om, at lavere blodtryk, blodsukker, hvilepuls og andre sundhedsmæssige fordele bidrager til at nå høj alder. Svømning er også en meget blid aktivitet, der styrker hele kroppen og øger mobiliteten.

Så hvis du ønsker at blive mere sund, stærkere, have bedre livskvalitet og leve længere, er svømning en fremragende form for træning.

Tekst: Sanja R. Juric

kilder

Indiana University Bloomington: Alder, sundhed og velvære
Researchgate: Sammenslutning af kardiorespiratorisk fitness med langvarig dødelighed blandt voksne, der gennemgår træningstræningstest. Mandsager et al. JAMA Network Open. 2018 1 (6)

15aug/19

Næste mål: 100+ og en folkefest

Danmark til VM – vi gør det igen. Issvømning i Slovenien 2020.
Sidste nyt fra Iceswimmer.com
– også når det handler om at booke livsstils- og motivationsforedraget: “Fra vinterbader til VM i Sibirien”

❤ – Fællesskab gennem isvand! Mette

16apr/19

Issvømning og sikkerhed – mit ❤ barn

Danmark skal stille med et stort dansk landshold til næste VM i issvømning den 3.- 9. februar 2020 i Slovenien. Sikkerheden for danske issvømmere skal i højsæde og vi skal være fælles om at lave nye issvømmerfællesskaber rundt om i Danmark, så det bli’r trygt, sjovt, sikkert og udfordrende at svømmetræne. Vil du være med i et sponsorudvalg og/eller arbejde for at lave en træningslejr. Kig med og tag kontakt. ❤- Fællesskab gennem isvand! Mette
10apr/19

Danske grusgrave i spil til issvømning

Jeg mener at det er en menneskeret at have adgang til koldt vand og efterfølgende at kunne få varmen i en sauna. De danske nedlagte grusgrave skal anvendes på nye spændende måder rundt om i hele Danmark og Roskilde skal gå forrest. Jeg har været med til at søsætte projektet Trail & Wave – room for connection og allerede i foråret 2017 skrevet til Lokale og Anlægsfonden LOA i håbet om at de ser muligheder i de visionære tanker.
LOA er positivt stemt og den 2. april 2019 var de med ude og se Lynghøjsøerne ved Svogerslev, hvor det er planen at den ene af de tre søer skal huse et helårs aktivitetscenter med social økonomisk café, omklædning, sauna, mødelokale og et helårs svømmeanlæg, der skal kunne holdes frostfrit om vinteren.
Masser af brugergrupper skal kunne anvende området på forskellige måder. Der er allerede planlagt avancerede mountainbikespor og personligt drømmer jeg om en oplevelses sti med etableringen af ti aktivitetsstationer der skal kunne anvendes på tre forskellige niveauer. Nu trækker vi i arbejdstøjet og næste skridt bliver at styregruppen mødes hvorefter alle brugergrupper skal tages med på råd.
Se med på videoen og følg processen fra idé til virkelighed på www.iceswimmer.com

❤ – Fællesskab gennem isvand!
Mette


08jan/19

Skal du prøve kræfter med et internationalt issvømmerstævne i Sverige d. 16.2 2019

Snyd ikke dig selv for en et herligt issvømmer event i år. Og der er mange at vælge imellem.

Du kan fx. prøve kræfter med de Svenske Åbne Mesterskaber i Skellefteå d. 16.2 2019
Læs mere og tilmeld dig her.

Her er min egen oplevelse af mit allerførste møde med det kolde vand i Sverige, da jeg fik lov til at svømmetræne dagen før selve stævnet d. 8/2 201

Og her de 25 m dagen efter til selve stævnet

Meld dig ind i facebookgruppen: “Danmark til Issvømning i Sverige – Skellefteå  2019” –
– så der der mulighed for at connecte før, under og efter.

Læs om alle de andre spændende issvømmerstævner rundt om i verden.
Se konkurrencekalenderen her på www.iceswimmer.com  og læs under de to forskellige forbund IWSA og IISA.

Rigtig god fornøjelse.
– Fællesskab gennem isvand! Mette

08jan/19

Viking Swim 19. januar kl. 11:00. på Østerstrand i Fredericia – ska’ du med?

Issømmer Jesper Buch fra svømmefællesksabet “Føns Havbane” skriver:
Hej Mette
Så afholdes der Viking Swim i Fredericia d. 19. januar – del gerne eventet:

Hermed gjort.
Læs om dette spændende event her og tilmeld hvis du har mulighed for det.

Hør hvad Jesper Buch og Thomas tænke om at konkurrere i det kolde vand efter foredraget: Fra vinterbader til VM i Sibirien” afviklet i Nørre Åby d. 16/3 2017

❤ – Fællesskab gennem isvand!
Mette

23okt/18

Workshop for sclerose udfordrede “Elsk det kolde vand” lørdag d. 3.11.2018

Ophold i koldt vand er helsebringende
Ophold i koldt vand er wellness for både krop og sjæl. Man bliver glad, får mere energi, bliver bedre til at håndterer svære situationer, styrker sit kredsløb, nedsætter brugen af smertestillende medicin og ydermere bliver man en del af et fællesskab, når der handler om at finde modet til at komme i det kolde vand.

Depression, angst og sclerose kan afhjælpes med koldt vand
Det har længe været min opfattelse at ophold i koldt vand ikke alene afhjælper depressioner. Det kolde vand styrker også evnen til at overkomme angst, og jeg tror på at mennesker med sklerose også kan få gavn af det kolde vand.

Spændende samarbejde
I samarbejde med Franciska Vesterholm, der selv har fået konstateret sclerose,  er vi kommet på idéen om at tilbyde vinterbadning som en af de workshops der tilbydes til Scleroseforeningens Camp Træning “Ud af komfortzonen – ind i kroppen” i Dronningens Ferieby d. 2.-4. november 2018.
PS. Det er ikke længere muligt at tilmelde sig Campen.
Du kan læse mere om hele Campen her

Se video om idéen

Lidt om selv workshoppen
Workshoppen “Elsk det kolde vand” er blevet et tilløbsstykke.
Der er 32 tilmeldte og vi har været så heldige at få lov til at låne saunaen tilhørende Vinterbaderne i Grenaa. Tusind tak for det.
Du kan læse om deres forening her: www.vinterbaderneigrenaa.dk

Workshoppen “Elsk det kolde vand” er skemalagt lørdag d. 3. november fra kl. 11.00-12.30 og den afvikles i to hold. Dem der ikke selv er i vandet, eller skal i vandet, er meget velkomne til at komme og heppe på de andre.
Hold A fra 11.00-11.45
Hold B fra 11.45-12.30

Se introduktionsvideo
Her følger en introduktionsvideo, som jeg vil anbefalde dig at se inden du møder op.

Jeg gennemgår det udstyr du skal have med. Tillige får du en instruktion i hvordan du mestrer at komme i det kolde vand. Og sluttelig fortæller Henriette, der selv har sclerose, hvordan hun får flere succesoplevelser,  da hun er ude og prøve kræfter med det kolde vand til Roskilde Issvømmer Forenings sidste træning d. 21. oktober i år.

Jeg glæder mig super meget til at møde dig.
Ring eller skriv hvis der er noget du er i tvivl om inden.
De bedste hilsner og på gensyn Mette BL Thomsen
❤ – Fællesskab gennem isvand!

14sep/18

I samarbejde med DGI – få gode råd om issvømning og hvordan du kommer i gang

Tusind tak til DGI journalist Anders Korsager Nielsen for samarbejdet omkring artiklen:

Sådan kommer du i gang som issvømmer – inklusive guide og gode råd.

Er du klar på at tage skridtet videre end vinterbadning, så er issvømning måske noget for dig. Men husk sikkerheden. Se her, hvad du skal være opmærksom på lyder parolen i artiklen.

Link til artiklen.  Guide: Sådan kommer du igang som issvømmer 

Rigtig god fornøjelse.
❤ – Fællesskab gennem isvand! Mette