Træn i baghaven – lav dit eget issvømmeranlæg

Har du lyst til at kuldetræne din krop og styrke dit helbred er min anbefaling at du laver dit eget issvømmeranlæg.

Og der er rigtig mange gode grunde til at gøre det. Du kan komme i vandet så ofte du har lyst og endda flere gange dagligt. Du sparer tid og har det helsebringende kolde vand lige uden for døren.

Hvorfor daglige kolde bade:  Fordi koldt vand nulstiller hjernen, afstresser kroppen, styrker immunforsvaret, hjælper blodsukkerreguleringen, afhjælper depressioner, angst og frygt og hjælper os til at få et større mentalt overblik.
HUSK: 30 sekunder at alt du behøver for at opnå virkningerne.

Anskaf dig en palletank på 1000 liter, hvor du skærer toppen af som låg.
Fyld vand i svarende til ca. 900 liter.  Selv har jeg hældt 6-8 kg salt i vandet, så det har lidt sværere ved at fryse – og du kan sagtens hælde mere salt i.

Beklæd kanterne med isoleringsskum hele vejen rundt i toppen, så du undgår at vandet fryser fast på det kolde metal, hvis temperaturen er under frysepunktet. Skær et lille stykke isoleringsskum til hver at de fire lodrette metalstænger på hver sin side.
I alt seksten stykker og tryk dem med over plastikkanten på palletanken ved hver metalstang. Hermed laver de en form for flade hvorpå låget kan hvile.

Lyskæden er fæstnet under bunden med gaffatape, så issvømmeranlægget er hyggeligt at opholde sig i hele døgnet.

Overdæk palletanken med et halvtag.
Hele systemet kan skilles ad så det kan pakkes væk om sommeren.

Kom op og ned af vandet
Brug en lille trappestige foran og nede i selve palletanken. Trappestigen er købt i IKEA. Jeg har bundet et 10 kg lod i stigen i vandet så den bliver nede på bunden, når vandet fyldes i. Ellers flyder trappen op.

Pumper:
For at cirkulere vandet bruger jeg en pumpe der normalt bruges i et akvarium. Pumpen er elektrisk og kører 3 x ½  time om dagen og hele dagen, hvis det er frostvejr. Pumpen ler styret af en lille billig timer.

 


Termometer: For at holde øje med vandtemperaturen har jeg installeret et digital termometer, der sidder fast på træbeklædningen og har føleren nede i vandet.

Kroge: Gør det praktisk. Jeg har sat flere kroge op i træbeklædningen så jeg bl.a. kan hænge min badekåbe, mit håndklæde og et badeværelses forhæng så det er en privat sag at gå i vandet med eller uden tøj.

Åbent låget halvt – brug en stor træpind. Træpinden lægger jeg på i “Y’et” hvorpå låget hviler når jeg går i issvømmeranlægget.

Søm til pinden:
Træpinden har sit eget søm, når låget igen skal på plads.

Så hyggeligt ser det ud

Issvømmeranlæg med badeværelsesforhæng

Presenning
Når jeg ikke bruger issvømmeranlægget har jeg lavet en presenning som jeg lægger ovenpå.
Den er samlet med en tyk elastiksnor og er fæstnet med en knude ved den sidste metalstang på hver side, så presenningen ikke ryger ned når jeg løfter låget, se ovenfor.

Længe leve gode opfindelser

Se video: Livet er da værd at leve ❤ 

Se video: Juhu – nyt vand i issvømmeranlægget vinteren 2020

Se video: Issvømmeranlæg med is

Se video. 2022 Hold vandet rent i dit issvømmeranlæg

Se video 2022 Tøm dit issvømmeranlæg for vand

Vær en del af et fællesskab – følg Facebookgruppen: Os med issvømmeranlæg – og del din historie om dit issvømmeranlæg!

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse ❤ Mette