Hør P4 Klar Vikar torsdag d. 1. april kl. 10-12.

Servicemeddelelse: I mit nyhedsbrev, udsendt d. 24/3 fik jeg skrevet, at udsendelsen Klar Vikar, hvori issvømning er et af emnerne, ville blive sendt den torsdag d. 25/3 kl. 17:10 – men interviewet bliver båndet og sendt SKÆRTORSDAG d. 1. april kl. 10-12.
Endvidere vil jeg gerne beklage at der i mit sidste nyhedsbrev fra d. 25/3, hvor jeg ville kommunikere ovenstående, ved en kommunikationsfejl mellem to, er skrevet at issvømning er i radioen igen Kristi Himmelfartsdag den 1. april. Det er altså Skærtorsdag d. 1/4 2021 mellem kl. 10-12 du kan høre udsendelsen!!!

Jeg taler med journalist Hanna Madsbjerg og vinterbader Patrik Wozniacki. I udsendelsen vil u i første time fra kl. 10-11 kunne høre Susanna Søberg fortælle om vinterbadning og i tiden mellem kl. 11-12 får jeg fornøjelsen af at snakke om issvømning.


Vær opmærksom på at udsendelsen Klar Vikar kan høres SKÆRTORSDAG d. 1/4 2021 kl. 10-12 og ikke den 23/3 som nævnt i videoen nedenfor!Lidt forhistorie
Patrik er blevet vinterbader og kommet til at holde af det, det samme er Susanna Søberg der har skrevet bogen Hop i havet – vinterbadning gør dig sund og glad.
Susanna havde jeg fornøjelsen af at møde første gang da hun var inviteret til at holde foredrag om vinterbadning og hendes forskningsprojekt i forbindelse med DM i issvømning i Gilleleje d. 18. januar 2020. Et lærerigt og spændende foredrag, jeg klart kan anbefale.
Du kan følge Susanna Søbergs Instagram profil her

Efter Susannas foredrag om vinterbadning i Gilleleje, havde Susanna og jeg en længere snak om issvømning og motivationsforedraget: Fra vinterbader til VM i Sibirien, der handler om at finde sit eget “indre isvand”, forfølge sine indre drømme og i den anledning få tips og tricks, hvis drømmen handler om at blive issvømmer. Foredraget Fra vinterbader til VM i Sibirien tager udgangspunkt i min egen rejse fra at starte som vinterbader i oktober 2013 og efterfølgende at deltage i VM i issvømning rundt om i verden.

Susanna og jeg har holdt kontakten og nu er vi med i samme udsendelse.
Jeg ser frem til at høre Patrik fortælle om glæden ved vinterbadning, og jeg glæder mig til at udfordre ham til også at prøve issvømning.

Vær opmærksom på at jeg i videoen både skriver og fortæller at udsendelsen bliver bragt d. 25/3 – MEN udsendelsen Klar Vikar kan du høre SKÆRTORSDAG d. 1/4 2021 kl. 10-12. Se videoen ovenfor!

Lyt med på videoen her hvor jeg fortæller om Susanna Søbergs bog som optakt til interviewet i P4. Susannas bog er netop på vej ud i 8 lande, herunder USA, England, Frankrig, Holland.

Issvømning i radioen 2 gange på 3 uger
Hør også interviewet: Issvømning i Radio4 Ugen Ud d. 5. marts 2021. Du skal spole til 1:05:00 og lytte med.
Jeg var blevet bedt om bruge 10 minutter på at fortælle om issvømning, VM og Roskilde Issvømmer Forening – RISF, og resten af tiden på at udvælge 3 ugeaktuelle nyheder og kæde dem sammen med et tema.

For mig var der ingen tvivl. Alt i mit liv handler om energi, så ENERGI skulle også binde disse tre emner sammen:

  1. Vaccinationer og Mette Frederiksens besøg i Israel
  2. Corona-træthed
  3. Fantasidyr

Jeg var blevet bedt om at prioriterer dem et, to og tre, og havde således forberedt mig på at starte med Mette Frederiksen, og hendes ønske om at frigive ENERGI i det danske samfund ved at skaffe vacciner til alle – også i fremtiden. Corona-træthed stjæler ENERGIEN, men det handler om at reframe den realitet vi befinder os i, se det positive og finde ENERGIEN i det, og sluttelig så var jeg selv avis-aktuel i både Roskilde Avis og Dagbladet, hvor jeg netop viste hvordan man kommer ud af corona-træthed og finder ENERGIEN ved at få øje på og fotografere fantasidyr.

Selv har jeg passioneret fotograferet fantasidyr i mere end 30 år og har lavet hjemmesiden www.photosgonewild.dk
Du kan se begge avisartikler her

Photos Gone Wild arbejder på at udbrede kendskabet til fantasidyr og kunsten at forbinde sig til naturen på nye tankevækkende måder. Det ikke alene hjælper hjernen med at turde tænke nye kreative tanker, det forebygger sygdomme, afhjælper stress og depressive tilstande, eliminerer følelsen af ensomhed, forøger intelligensen og er en kilde til evig livsglæde.

Forskning viser at børn og unge der jævnligt opholder sig i naturen, udvikler deres kompetencer gennem leg, læring og fantasi. De får en forståelse for, hvor vigtigt det er at passe på naturen. Derudover får børn, der bevæger sig i naturen, også et sundere liv.

Hensigten er at inspirere børn og voksne til at få lyst til selv at fotografere fantasidyr i naturen, og arbejde videre med billederne på computeren og i andre sammenhænge til inspiration for andre.

Hvis du tager dig tiden til at høre interviewets Issvømning i Radio4 Ugen Ud d. 5. marts 2021, vil du opdage at værten Jens Folmer Jepsen vender om på den planlagte og aftalte rækkefølge, så den kronologiske opbygning jeg havde forberedt mig på inden interviewet, pludselig bliver vendt på hovedet. Du kan afgøre hvordan jeg slipper fra det. For mig handler det om forandringsvillighed – som er en forudsætning for at få succes som issvømmer.

I skrivende stund ser jeg frem til næste interview, der sendes den 1. april kl. 10-12 i P4 i programmet Klar Vikar.

Tak fordi du kigger med
❤ Mette