Det har været forrygende vejr for issvømmere i Roskilde og omegn – og pressen har gerne skrevet om det.
Roskilde Issvømmer Forening – RISF siger tak til ALLE der var en del af tre fantastiske dage ved Himmelsøen d. 1., 5. og 13. februar 2021.

Journalist og fotograf Lars Ahn Pedersen fra DAGBLADET var tilstede da isbryderteamet Jeanette Blankholm, Luffe Rasmussen, Matthew Bryan og undertegnede Mette BL Thomsen brød isen d. 5. februar.

Mette, Luffe, Jeanette og Matthew

DAGBLADET og journalist og redaktionsleder Lars Ahn Pedersen skrev på forsiden: Issvømmere på hårdt arbejde.


På side 4. og 5. under ROSKILDE kunne man læse følgende:

Også online satte DAGBLADET fredag d, 5. februar 2021 fokus på issvømning.
Læs artiklen her:Video og billeder: Issvømmere har hugget en bane i badesø

Dagen efter – altså søndag d. 7. februar kunne samtlige af DAGBLADETS læsere se denne forside på den online avis:

Weekenden efter, altså lørdag d. 13. februar 2021, gav DAGBLADET igen spalteplads til Roskilde Issvømmer Forening – RISF med indlægget:

Denne kærlig påmindelse havde til hensigt at invitere interesserede til selv at kigge forbi Himmelsøen med sikkerhedsudstyret i orden efter kl. 14 samme dag.
Læs også online udgaven af opfordringen: Prøv issvømning i dag

Isbrydningen var bland andet lavet med formålet at der blev brudt en hel åben “svømmehal”, da Journalist Jane Benarroch fra Berlingske WEEKENDAVISEN gerne ville skrive om glæden ved at svømme i det kolde vand. Jane Benarroch og fotograf Astrid Rasmussen ville kun have ét billede, og det skulle tages med en drone. Det viste sig at dronen af mærket DJI ikke kunne komme i luften, hvilket formodentligt skuldes at det er kinesisk udstyr der ikke fungerer tæt på lufthavnen???

Da WEEKENDAVISEN og Jane Benarroch ikke var interesseret i at dokumentere hvordan vi bryder isen, kontaktede Rosilde Issvømmer Forening – RISF straks TV 2 Lorry, der gerne vil forevige glæden der er forbundet med både at bryde isen og svømme i de lave temperaturer.

Det “corona-korrekte-isbryder-team” på max 5 deltagere værende sig: Luffe Rasmussen, Jeanette Blankholm, Christian Haastrup, Jane Kjøller Jensen og undertegnede mødtes med mukkert, fangstnet, sikkerhedsliner, tørdraget og våddragter og gik i gang med at bryde den 10 cm tykke is kl. 10. Journalist Casper Dalgård og fotograf Leif Danielsen fra TV 2 Lorry mødte op ved Himmelsøen kl. 11.20 og kl. 12, hvor Jane Benarroch og Astid Rasmussen fra WEKENDAVISEN også var nået frem stod den “udendørs store svømmehal” klar, så Jane Kjøller Jensen, Jeanette Blankhold og Christan Haastrup kunne tage sig en svømmetur til ære for fotografterne.

Se indlæg fra TV 2 Lorrys aftennyheder lørdag d. 13. februar 2021:

Og dagen efter skrev nyhedsredaktør og journalist Hans Nørgaard fra TV 2 Lorry et flot indlæg på live-bloggen:


Læs blogindlægget fra TV 2 Lorry live: Forfriskende: De svømmer i vand, der er 1,8 grad koldt! 


Issvømning kom også på Facebook WATCH: Imponerende præstationer. Kig med her

På Facebook WATCH kan du kommentere indlægget.

Du kan også se Facebook WATCH indslaget – suppleret med billeder her:

Fredag d. 19. februar udkom WEEKENDAVISEN med følgende flotte avissiden under KULTUR

Artiklen Lykkelig i slushice af Jane Benarroch kan du læse online her

Og virker dette link ikke, så prøv dette link til artiklen Lykkelig i slushice

Undertegnede og Roskilde Issvømmer Forening – RISF takker alle der har været en del af ovenstående og siger i tillæg tak til alle de RISF-medlemmer, der bookede tid på Holdsport og kiggede forbi til en svømmetur fredag d. 5. februar 2021 mellem kl. 14:30-17.

Dyrk ny nationalsport – bliv issvømmer
❤ – Fællesskab gennem isvand!
Mette BL Thomsen