Fire helt vidunderlige dage er slut. VM i vinter-is-svømning i Sibirien er nu blevet et kapitel i historiebøgerne. Jeg tog til VM i Sibirien med de mål:

  • at gennemføre alle 9 discipliner: 25 & 50 m bryst, 25, 50, 100, 200 og 450 m crawl/fri samt to stafetter: 4 x 25 m bryst og 4 x 25 m crawl/fri
  • at svømme 450 m i crawl og hurtigere end sidst
  • at være med til at vise at Danmark er taget til VM i vinter-is-svømning for at blive – og være med til at bakke ALLE danske deltagere op

Jeg har gjort hvad jeg kunne. Mange times video skal redigeres og 1000 vis af billeder skal kigges igennem. Alle fik deres badehætter med det danske flag sponsoreret af Svømmespecialisten.dk  – og jeg har forsøgt at få sat ansigt på de mange danske navne på deltagerlisten. Varme venskaber er startet og rigtig mange af os er enige om at vi gerne vil med til det kommende verdensmesterskab i is-svømning, der afholdes hvert andet år – næste gang i Estonia i marts 2018. Og mit håb er selvfølgelig, at rigtig mange danskere vil følge trop og unde sig en uforglemmelig oplevelse for livet.

P1090433

Personlige mål er indfriet og det blev til 5 medaljer
Jeg har indfriet mine personlig svømmemål og langt mere end det.
Jeg vandt i alt 3 bronzemedaljer i 25 m bryst og 25 m og 200 m fri, og fik tillige en sølvmedalje i både 100 og 450 m fri – som jeg svømmede i crawl. Jeg slog min personlige rekord i de 450 m med mere end 1 minut. Tiden blev 9:52:72 – mod de 11:00:30 i Finland, hvor jeg svømmede 450 m som den første dansker.

P1090453

Sølv på 450 m
Jeg følte mig stærk og med overblik i vandet og i tiden efterfølgende, hvor det handlede om at få varmen. Løbet var vel disponeret og i en rytme, som jeg har trænet både fysisk og mentalt de sidste to år. På min videoblog kan du følge de sidste 12 timer inden løbet, hvor jeg arbejder med at få styr på en kuldefornemmelse og blive 100 % frisk.

Hen af vejen vil jeg vise billeder og uploade mine egne videoer af alle de løb det er lykkedes at få filmet heroppe.
På denne video kommer du med helt op på podiet efter de 450 m

Du kan se alle 450 m løbende her – hvor de har været live streamet hver dag under hele VM. Du kan se alle løbende fra de 4 dage på den russiske hjemmeside: www.winterswimming.ru

Kæmpe tillykke
Af hjertet stort tillykke til Nadja Joy (28 år) der er født med Prader Willis (udviklingshæmmet) og som kun har kendt til vinter-is-svømning i 6 uger. Hun svømmede helt suverænt og blev den hurtigste af alle os danske kvinder i både 100, 200 og 450 m. Nadja Joy er et vidunderligt menneske og et kæmpe dansk svømmetalent. Det rakte ikke som håbet til medaljer i denne omgang fordi konkurrenterne var for hurtige.
Også stort tillykke til de andre to danske kvinder Sinne Lundgaard og Dorte Ussing, som svømmede 450 m. For Dorte Ussing var VM også en førstegangsoplevelse og hun klarede det suverænt.

Danmark har skrevet historie
Danmark er det tiende mest vindende land i verden med hele 7 medaljer. Selv vandt jeg 5 medaljer i aldersgruppen 55-59 år og to medaljer blev vundet af Jan Johansen: 1 guld i 25 m fri og 1 sølv i 25 m bryst i aldersgruppen 75-79 år.
Men Danmark har skrevet en helt særligt kapitel i VM-bøgerne. Ikke alene svømmede i alt 4 danske kvinder 450 m, men hele 8 danskere svømmede 100 m, 7 danskere svømmede 200 m og endnu flere både 50 og 25 m bryst og fri.
Så snart jeg har lidt mere tid – færdiggør jeg resultatlisten af alle de danske løb.
Kig evt. den officielle resultaltliste for alle deltagere her

Få en fornemmelse af hvad et VM er ved at kigge med på denne video – som ligger på facebookgruppen: Sibirien 2016 VM – offentligt gruppe

Jeg vender tilbage. Tak fordi du kigger med.
Rigtig god fornøjelse.  ❤ Mette